Subscribe:

Wednesday, April 28, 2010

La La La Kerjalah...

bersama engineer yang termashyur


Yang Dikasihi,
Perdana Menteri Malaysia,
Barisan-barisan kerajaan,
Yang Diadili,
Barisan Pembangkang yang banyak membangkang...
(hehehe,jadi macam Daus pulak,suka berdebat)....

Orait,back to story,
Nak dijadikan cerita,aku dah keje dah oooiii,
dah dekat sebulan gak la...
sebagai trainer yang terlampau(wakakakaka),maen-maen je la,
aku ni beriman tau,x la terlampau,cuma suka mengular je...
(cikgu yang membimbingku adalah saudara Firdaus lagi skli)...
Banyak pengalaman sepanjang aku kerja selama sebulan ni,
walaupun bukan bidang aku,electrical engineering bertukar ke sumber manusia(trainer)...
bolehlah isi duit poket aku yang kosong....
detik-detik 8MEI2010 amat mendebarkan aku,
tak sabar untuk ku menempuhinya....
yeargghhhhhhh....

akhir sekali,
selamat beramal dan renung-renungkan....


Tuesday, April 13, 2010

Takdir Penentu




Dikau,
Membuat hidupku ceria,
Dengan senyummu ku memuja kebesaran,
Tuhan Yang Maha Esa,

Bahgia,
Ku rasa tika bersamamu,
Tiada apa yang dapat digambarkan,
Membawa sinar baru ,

Janjimu kepadaku,
Sentiasa disisiku selalu,
Menempuhi segalanya,
Namun kini,
Kau tiada lagi,
Mungkin kita kan bertemu,
Takdir penentu,

Namun,
Kan ku teruskan hidup ini,
Kan ku buktikan segala cita dan janji,
Suatu hari nanti,

Sukar untuk kutemui lagi,
Insan mulia yang sejati,
Suka dan duka bersama kita lalui,

Namunku kan terus,
Cita kita janji kita,
Walau kau tiada di sisiku lagi,
Menempuhi segalanya,
Kan ku teruskan jua,
Mungkin kita kan bertemu takdir penentu.

Sunday, April 4, 2010

Selamat Hari Lahir Mak



Ya Allah Ya Tuhanku,
Ampunkanlah dosa emakku,
Panjangkanlah umurnya dan sihatkanlah tubuh badannya,
Murahkanlah rezkinya,
Dan limpahkanlah segala yang baik-baik untuk emakku...
Ameen...

Allah selamatkan emak,
Allah selamatkan emak,
Allah selamatkan emakku,
Allah selamatkan emak.

Lagu dan di atas aku dedikasikan untuk emakku tersayang,tercinta♥♥♥
iaitu Faiza Binti Osman,

+mak,along tau,along ni degil,ego,tapi along sayangkan emak....
+hanya doa sahaja along dapatkan hadiahkan(hehe,sebab tak ada fulus),tapi InsyaAllah bila
along da ada fulus,kita satu family pergi melawat tempat "favourite" mak,"Ice Room"....
Yearghhhh...hehe
+♥♥♥i LOve u emak♥♥♥