Subscribe:

Friday, September 30, 2011

Warkahku Untukmu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Jalan Alif
www.alifexora.blogspot
Malaysia
30 September 2011

Menemui cintaku TNB TRANSMISSION, yang kini sedang berada bersama keluarga di cawangan ,Generation,Transmission & Distribution semoga dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya.

Cintaku,

Apa khabar cintaku sekeluarga di sana? Maafkan saya kerana jika surat ini membuat saudari sedikit terasa tapi percayalah tujuan surat ini bukanlah untuk menyakitkan hati saudari tetapi ingin memberikan kesedaran sebab pepatah ada mengatakan "sudah terhantuk baru nak tergadah"......Sentap tak awak?HaHaHa,memang nak buat awak sentap.Sebelom itu terimalah bait-bait cinta dari saya sebagai pendamai hati sebelum saudari baca dengan lebih sentap lagi dan terimalah luahan hati saya ini.

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana

Walau… Raga kita terpisah jauh…
Namun hati kita selalu dekat…
Bila aku rindu pejamkan mataku…
Dan rasakan kamu…


ARGHHHHHHHHHHH,TNB jangan lah buat saya macam ni,daku sudah seperti wanita yang digantung tak bertali(padahal aku ni LELAKI,bukannya WANITA)Adoyaiiii...Bila lah kau akan menerima cintaku ini,HUHUHU,PLISSSSSS lah,saya dah pon dapat offer letter daripada awak,permintaan awak untuk saya buat medical checkup sebelum awak menerima saya pon telah saya teruti dan Doktor dari panel TNB sendiri telah mengesahkan kesihatan saya dalam keadaan terbaek,dan sekarang apa lagi yang perlu saya buat untuk buktikan cinta sejati pada awak?Tolonglah jawab awak.

Awak berjanji setelah dua minggu selepas laporan medical checkup dibuat saya akan dibenarkan untuk menemui kedua ORANG TUA awak,dan daripada pertemuan itu awak berjanji akan menerima cinta saya.Tapi,kenapa sampai sekarang awak menidakkan cinta saya.Awak tau tak,sebab awak,saya dah korbankan cinta saya di Western Digital,dan disebabkan awak juga saya dah jadi seperti orang gila talak terhadap Western Digital....
Awak tau tak?
Tak tau kan,jadi saya nak beritahu pada awak.Kawan-kawan yang sama-sama medical checkup dengan saya telah pun diterima oleh cinta mereka.Tapi kenapa saya tidak,awak?HUHU.Jika awak terbaca luahan hati saya ini cepat-cepatlah terima saya.Saya dah terseksa awak dan saya dah letih untuk pengharapan ini.

Warkah Dari Kekasihmu
Jalan Alif
................

Friday, September 23, 2011

Fatwa Pujangga

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم






Tapi sayang sayang sayang
Seribu kali sayang
Ke manakah risalahku
Kualamatkan

T'lah kuterima suratmu yang lalu
Penuh sanjungan kata merayu
Syair dan pantun tersusun indah, sayang
Bagaikan sabda fatwa pujangga

Kan kusimpan suratmu yang itu
Bak pusaka yang sangat bermutu
Walau kita tak lagi bersua, sayang
Cukup sudah tandamu setia

Tapi sayang sayang sayang
Seribu kali sayang
Ke manakah risalahku
Kualamatkan

Terimalah jawapanku ini
Hanyalah doa restu Ilahi
Moga lah Dik kau tak putus asa, sayang
Pasti kelak kita kan berjumpa


P/S:Semoga hari mendatang mimpiku menjadi kenyataan untukku menggapai bintang...

Friday, September 9, 2011

Cakap Cakap (Part6)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم




"Kesusahan dan keperitan hidup mengajar kita erti dewasa memberi peluang untuk kita dekati, pada Allah yang maha pencipta, sesungguhnya nilai kegagalan lebih berharga dari kejayaan... "






P/S:Sekali gagal,tak bermakna kita takkan berjaya lagi.Sekali kita jatuh,tak bermakna selamanya kita takkan bangun lagi.Walau berkali2 kita gagal,jangan jemu untuk mencuba lagi kerana pasti akan tiba 1 saat, kejayaan itu menghampiri kita.Hidup ini satu perjuangan,teruskan berjuang hingga titisan darah yang terakhir,InsyaAllah...

Ilal Liqa'

Saturday, September 3, 2011

Punk Rock Jalanan

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم






Sungguhku menyesal telah mengenal dia
dan aku kecewa karna menyayanginya
dan aku tak akan mengulang kedua kalinya…

Kusimpan rindu dihati gelisah tak menentu
berawal dari,kita bertemu kau akan kujaga
kuingin engkau mengerti betapa kau aku cinta
hanya padamu aku bersumpah kau akan kujaga sampai mati

Kuingin tau siapa namamu dan kuingin tau dimana rumahmu
walau sampai akhir hayat ini…
jalan hidup kita berbeda aku hanyalah punk rock jalanan
yang tak punya harta berlimpah untuk dirimu sayang…

Kutunggu kau kutunggu kunanti kau kunanti
walau sampai akhir hayat ini

Kukira kau setia padaku ternyata kau menduakanku
diriku akhirnya tak menduga…
kukesal kini kualami perjalanan cinta selama dulu
kukira kau bosan padaku…
ternyata kau menduakanku..

Dulu kau berjanji akan sehidup semati(itu gombal!!)
dan aku kecewa karna menyayanginya
dan aku tak akan mengulang kedua kalinya