Subscribe:

Saturday, February 26, 2011

Lagu Teman



Pertama Kali Kita Berjumpa
Tidak Kepastiannya Ternyata
Diriku Dipenuhi Soalan
Ku Tiada Teman

Aku Terlihat Insan Yang Keliru
Air Yang Deras Mencermin Wajahku
Engkau Menjelma Memberi Harapan
Menghulur Tangan

Sempena Hari Mulia Ini
Aku Tersenyum Lalu Mengimbasi Kembali
Semua Yang Kerap Kita Mengadukan
Kini Jadi Bahan Rindu Yang Ku Simpan

Detik Masa Kini Kedengaran
Aku Mengucap Selamat Jalan
Kepada Teman Yang Sering Menghibur Dengan Gurauan


Bagaikan Anak Yang Baru Dilahir
Titisan Mata Pun Mula Mengalir
Di Simpang Jalan Kita Menyebut Kata Terakhir
Whoaaa.....Hoaaaa...

Sempena Hari Mulia Ini
Aku Tersenyum Lalu Mengimbasi Kembali
Semua Yang Kerap Kita Mengadukan
Kini Jadi Bahan Rindu Yang Ku Simpan

Ku Hargai Semua Yang Terjadi
Memang Nyata Dirimu Takkan Ada Pengganti
Semoga Kita Dapat Bertemu Semula
Kerana Aku Yakin Engkau Akan Sentiasa
Di Hatikuuuu

Saturday, February 19, 2011

Belajar Untuk Bersabar

Suara dengarkanlah aku,
apa kabarnya,
pujaan hati,
aku,
disini menunggunya,
masih berharap didalam hatinya...


Perghhhh,pagi-pagi ni da mood jiwang.sempoi r kan,setiap manusia tak lari dalam memiliki rasa-rasa jiwang ni...Malam tadi,chatting ngan alang(sepupuku),
yang outstation di India,macam2 kami borakkan,pasal motorcycle,internet,macam-macam ada...sampai aku tetido dan alang siap kejutkan aku lagi...hahahaha...ye la,alang kat hotel tu mesti boring,selalu tido ada isteri temankan,ni x alang hanya bertemankan laptop sahaja...

Dalam chatting-chatting tu,aku ada tanya pasal kerja kat dia,banyaklah juga alang berkongsi cerita,pastu alang siap suggest lagi tempat-tempat kerja yang best dan masyuk,hehehe(fitrah lelaki kalau nak keje,mesti nak yang masyukkan)...banyak tempat kerja yang alang suggestkan,salah satunya TNB,tergelak aku,aku pon ceritakan yang aku dah interview kat TNB dan sedang menunggu keputusan panggilan kerja,tak sabar rasanya nak kerja ka TNB,dan kenapa TNB tak panggil lagi,lambatnya,persoalan untuk alang bagi menjawab persoalan aku...dengan nada bergaya alang,sempoi je dia jawab "sabar,benda yang best atau yang kita suka akan datang slowly"..aku nak jadi engineer macam alang gak,sempoi,cool dan bergaya..(^_^)

Aku pon cuba untuk bersabar dan menikmati kesabaran ini sepanjang menunggu keputusan TNB...Baru aku mengerti bahawa seksanya menunggu sesuatu yang kita suka....Arghhhhh..
Sabar ye Alif,
Kawan-kawan,doakan aku dapat TNB ni...Ameen,

Check it out...

Monday, February 14, 2011

Aku Cinta Padamu



Malu rasanya mengatakan cinta
Kepada dia kekasih Allah
Kerana dia insan mulia
Sedangkan diriku insan biasa

Ku pujuk jua hati dan jiwa
Meluahkan rasa cinta membara
Didalam pujian ucapan selawat
Tanda penghargaan seorang umat

Selagi upaya ku turuti ajarannya
Apa terdaya ku amalkan sunnahnya
Moga didunia mendapat berkat
Di akhirat sana beroleh syafaat

Kerana peribadinya aku terpesona
Kerana budinya aku jatuh cinta
Rindu ku padanya tiada terkata
Nantikanlah daku ditaman syurga

Sesungguhnya apa yang ku dambakan
Adalah cinta Allah yang Esa
Kerana cinta kepada Rasulullah
Beerti cinta kepada Allah


p/s:"Sollu alan nabi","Marilah berselawat keatas nabi"

Friday, February 4, 2011

Ada Apa Dengan Jumaat?

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Alhamdulillah,hari ini aku dapat bernafas lagi setelah dihidupkan semula.
Angin pagi kurasakan seperti ada sesuatu,
Sesuatu yang melambai-lambai,
Bak sijejaka melambai-lambai kekasihnya,
Lalu,angin tersebut hilang,
Tanpa sempat aku merasakan desirannya dan meghirupnya,
Rugi-seruginya,
Kerana angin tersebut hanya muncul sekali sahaja seumur hidupku...
Bak kata orang,
Terlajak perahu boleh diundur,
Terlajak perbuatan?
Hanya kalian saja bisa menterjemahkan intonasinya,
Jangan takut untuk berterus terang,
Jangan takut untuk menjadi berani,
Usah gentar dengan keputusannya,
Usah gentar dengan akibatnya,
Jika kita berani,
Segenggam bara api kita boleh menggenggamnya,
Usah berasa riak,
Usah berasa takbur,
Dengan harta dunia yang apa adanya,
Ada ilmu untuk dikongsi,
Seperti baja,
Yang dapat menyuburkan untuk semua umat manusia...
Ada kawan,
Jangan makan kawan,
Ada kawan,
Jangan cakap belakang,
Berkawanlah seperti Ansor & Muhajirin,
Jangan indah hanya di mata,
Tetapi dhati bersarang dengan khianat,
Astagfirullah...
Salam ilmu,
Salam persahabatan,
Salam ceria