Subscribe:

Tuesday, August 31, 2010

AWAY!!!



Bermulalah perjalananku untuk balek ke rumah sewa dan meneruskan perjuangan untuk menuntut ilmu di tempat study...
Sabar,sabar,sabar...
Rabu,Khamis,Jumaaat...
3 hari je,pastu cuti,3hari pon,tiga-tiga hari ada TEST...
warghhhhhh....
naseb baik assignment dah siapkan awal2x,bley fokus untuk TEST nanti...
doakan aku dapat menjawab TEST dengan cemerlang,InsyaAllah





selepas malalui dugaan dalam belajar dalam minggu ni,boleh la aku mengukir senyuman macam adek kat atas tu kan...hehehe


orait,itu sahaja coretan ku kali ini,panjang umur kita berjumpa lagi...
wa ilal liqo'

Monday, August 30, 2010

Mencari Yang Maha Satu



Terkapai-kapai diri dihanyut arus waktu
Kegelapan hati yang sering buat ku keliru
Dalam menguji pergolakkan emosi diri
Tak siapa tahu ada yang memerhati

Mencari yang Maha Satu itu yang ku tuju

Di dalam menjalani tiap dugaan yang diberi
Membawa pengertian hidup yang abadi
Tanpa perlu menipu diri sendiri
Yang menjadi lumrah duniawi

Seandainya kau yang memberi ruang
Akan ku baikki setiap kekurangan
Oleh itu diri yang memerlukan
Petunjuk darimu oh Ilahi

Kau yang Maha Satu

Diriku kini masih tercari-cari
Jawapan misteri tiap persoalan ini
Ku akui kesalahan dibuat segalanya
Gelap jadinya ku terima seadanya

Ku cari terus ke situ
Itulah lampu hidupku
Terangilah gelap hatiku
Ku pohon restu dariMU

Akan ku baikki setiap kekurangan
Oleh itu diri yang memerlukan
Petunjuk darimu oh Ilahi

Apabila tersilap langkahku
Tiba-tiba berbisik namaMu oh Ilahi
Terdetik di hatiku untuk sujud ke pangkuanMu
Memohon ampun dariMu

Tak seharusnya ku tergoda lagi
Dunia ini yang sesat membuntukan jiwaku
Kini ku mengakui teguranMu
Yang membuat ku sedar siapa diriku ini

Tak semua lahir sempurna tak semua lurus jalannya
Bermulalah cerita yang dijadikan cerita
Dengan izin Yang Maha Esa yang wujud
Aku cinta dan cita
Segala yang ada bermula dari maha esa
Aku akui harapan kasih dan hasratku tak setajam itu
Yang amatku risau lidah mudah di banjari
Fitnah melilau-lilau
Tuhan lindungilah dia dari kata-kata jahat itu
Doa-doa di pohon sentiasa setiap masa
Ampunilah dosa-dosa semasa lalu ke sana
Dewasakanlah pemikiranku yang tak semegah mana
Salah silap ku berkarya tak pernah ku salah guna

Sunday, August 22, 2010

Semangat Datanglah Padaku!!!

><


Alhamdulillah,minggu ni dapat balik ke rumah berbuka puasa bersama keluarga tercinta, solat berjemaah...seronok,tak dapat bayangkan Hari Raya nanti,confirm lagi seronok...
Sebenarnya,sejak akhir-akhir ni,aku selalu terpikir tentang tajuk di atas [Semangat Datanglah Padaku!!!]?...tak tau la mengapa,kenapa,apakah persoalan tersebut sering bermain di ruang legar mindaku,mungkin aku study di pedalaman,ceruk?ah,itu semua mengarut...ni baru diploma,dah macam-macam dugaan aku rasa,belom degree lagi ni...
Kuatkan semangat aku Alif...Yearghhhh...


Alif,walaupun di mana kamu berada anggaplah itu cuma gula-gula(pemanis)...sebab gula-gula itu manis,maka telanlah segala dugaan itu dengan manisan dan anggaplah semua cabaran itu macam gula-gula...haha


Kepada classmate kelas ku DTK5C,ayuh!!!bangunlah semangat kalian untuk menghabiskan sisa-sisa study disinun...1sem je lagi,sekejap je tu,pejam celik pejam celik dah habis...


InsyaAllah,Ya Allah,rajinkanlah aku,buangkanlah sifat malasku,dan berilah kejayaan kepada ku & kawan-kawanku dalam pelajaran kami,ameen

Saturday, August 14, 2010

Kejohanan Pencak Silat Negeri Selangor 2010




Assalamualaikum,
beberapa hari sebelum Syaaban melabuhkan tirainya,
aku dan beberapa orang ahli Silat Cemandi Seri Gayung Selangor telah mengambil bahagian dalam kejohanan tersebut. Kami bertanding atas tiket "Kuala Langat X".
Kontijen kami seramai 8orang atlit sahaja dibandingkan dengan kontijen daerah lain yang berpuluh-puluh atlit.



Alhamdulillah,berbekalkan semangat kami berlapan dua orang daripada kontijen kami layak ke final dan 3 orang daripada kami layak ke separuh akhir.Pertandingan kali ini merupakan petandingan yang teramai penyertaannya.Mana tak nya,sebanyak 4++ game silat olahraga dipertandingkan.

Kira-kira,5 atau 6 kali lawan baru layak ke separuh akhir atau final.Memang terbaik,kaki dah bengkak pastu masuk final.hahaha...Kontijen "Kuala Langat x" yang beroleh pingat:
1)Azuan [Pingat Perak kategori Dewasa 60-65kg]
2)Adib [Pingat Perak kategori Remaja 51-54kg]
3)Alif [Pingat Gangsa kategori Dewasa 50-55kg]
4)Kamil [Pingat Gangsa kategori Dewasa 50-55kg]
5)Hanis [Pingat Gangsa kategori Remaja 71-74kg]

Tidak beroleh pingat:
1)Izwan [kategori Dewasa 55-60kg terkandas disuku akhir]
2)Isa [kategori Remaja 56-60kg terkandas disuku akhir]
3)Azizi [kategori Remaja 54-56kg terkandas disuku akhir]
4)Hasari [kategori Remaja 60-64kg terkandas dipusingan awal]



Walaupun tak beroleh pingat emas,tapi aku amat berbangga dengan kontijen kami kerana menunjukkan prestasi terbaik dan memberikan saingat yang hebat kepada pihak lawan.

Semoga Persatuan Seni Silat Cemandi Seri Gayung lebih berjaya pada masa akan datang.
InsyaAllah...
Say Go!!!Say Fight!!!Say Win!!!

Sunday, August 1, 2010

Ihya Ramadan



Ahlan Wassahlan Ya Ramadhan,
Semoga aku dapat memenuhkan bulan ramadhan kali ini dengan amal ibadah dan menambah keimanan,
Ya Allah,tingkatkanlah iman dan tetapkanlah diriku dengan Islam,
Janganlah engkau membolak balikkan hati ini tersasar daipada jalan mu yang benar...

Selamat berpuasa kepada semua kawanku...

Ilal Liqo'