Subscribe:

Tuesday, August 16, 2011

Selamat Tinggal Western Digital

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Building P2 Western Digital Malaysia


Semasa aku sedang menaip ini,air mataku laju mencurah-curah jatuh bergelinangan di pipi sambil diiringi lagu perpisahan orang putus cinta,arghhh sebaknya hati ini...HaHaHa,sebenarnya tak ada pon kejadian macam tu,tak kanlah aku ni yang berjiwa kental lagi berbadan lazat nak nangis?Oh no,...Wakakakaka.
( J A N G A N R I A K W A H A I A L I F )

Okay,berbalik kepada tajuk asal,semalam bersamaan 15 OGOS 2011 merupakan hari terakhir ku bekerja di Western Digital.Masa tu aku kerja Ahad malam.Memang terbaek la kawan-kawan kerja,masa tu pulak lepas magrib ada Game Badminton antara Lee Chong Wei dengan Lin Dan.Memang kami segerombolan technician department Test Equipment Engineering(SPT TEAM) bergerak ke Cafe P2 untuk memberikan sokongan moral kepada Lee Chong Wei.Seronok,sebab diorang suka menjerit,naseb baik kerja malam,big boss tak ade,boleh la menjerit sesuka hati kat tempat kerja...

Walaupun kalah,tetapi sejuta tahniah kepada Datuk Lee Chong Wei kerana memberikan saingan yang sengit dan berbisa.Kepada Lin Dan,i luv u,kau memang terbaek,main laju,mental kuat,berkarisma kat dalam gelanggang n badan pon boleh tahan...HaHaHa,aku nak jadi macam kau la,tapi bukan dalam badminton tapi dalam sukan silat.





Tetiba melencong jauh pulak daripada tajuk asal,hehe,akhir sekali terima kaseh kapada geng-geng technician SPT Team terutama pada Team A kerana ni la team aku,Team SPT B & C,Preventive Maintenance Team,Project Team & kepada semualah yang pernah berurusan dengan aku,dan yang paling penting operator-operator cantik merangkap kesayangan aku...hehehehe...pasni dah tak boleh dengar "abang,mesin rosak"...

Doakanlah aku dapat menyesuaikan diri di tempat kerja baru di TNB Transmission nanti.Kenangan bersama sewaktu di Western Digital tak akan aku padamkan di minda dan akan selalu tersemat di hati ini.

Ilal Liqa'

13 comments:

cikmemy said...

ala...xde nama sy pon awak......iskkk...isk..hahahahah
memain jek...

btw, selamat merehatkan diri di rumah...jangan nak men pesbuk jek.pi tolong bapak sane..ish!

Afikah Aziz said...

tahniah dpt tempat kerja baru hehe :)

azs said...

Selamat berhijrah ke tempat kerja yang baru.. :)
Btw, memang mantap permainan Datuk Lee Chong Wei malam tu.. Cuma, nasib tak meneyebelahi dia je.. Pe-pe pun, tahniah Alif, dapat apa yang diimpikan.. :)

Alif said...

cikmemy:nama awak ade tyme awak gaji...hahaha

afikah:sukron jazilan

azie:thankssss,kerjaya yg diimpikan da dapat,tapi suri dihati yg diimpikan bila la nak dpt..hahahaha

alif haris said...

waaah blog dah baru :D hehehehe ^^ nice
semoga dpt sesuaikan diri kt TNB tu ~

liyana said...

abg...mesin rosak..haha
semoga dpt sesuaikan diri di tmpat bru..=)
btw dh jwb soalan Alif pasal istiqamah kt comment tu..sori kalu explanation nyer pnjg..hehe...

azs said...

welcome Alif.. hahaha.. tau pun bertanya ek.. Insya Allah, nanti dapatlah suri yang diimpikan tu..Tapi, kena lah usaha, usaha dan usaha tau.. ;)

Alif said...

Alep:hehehe,thanks,inshaAllah...

Liyana: mesin rosak?no tester?hehehe.Okay,thanks atas penjelasan ye,

Azie:hahaha,yo la...

Afikah Aziz said...

cepat2 update hehe

munai said...

bang..best x keje kat western digital ni? environmentnye cmne ea?

Alif said...

munai:keje?best,lagi2 dapat team mate yg baik2 n saling tolong menolong if machine brakedown...

aida said...

assalamualaikum..sy nk taw la..kalau kje sbgai operator wanita nie kje skop nye antara nye cmne nye??brt x kje??

Alif said...

Waalaikumussalam Aida.Saya tiada pengalaman kerja sebagai operator.Daripada pemerhatian saya,kerja operator,kebiasaannya,supervisor akan beri tugasan kepada operator dan setiap operator akan diberikan tugasan untuk mengejar output.

Berat kerja atau tak itu lihat pada department yang kita dapat.Selalunya operator kerja berdiri.

Post a Comment