Subscribe:

Saturday, February 19, 2011

Belajar Untuk Bersabar

Suara dengarkanlah aku,
apa kabarnya,
pujaan hati,
aku,
disini menunggunya,
masih berharap didalam hatinya...


Perghhhh,pagi-pagi ni da mood jiwang.sempoi r kan,setiap manusia tak lari dalam memiliki rasa-rasa jiwang ni...Malam tadi,chatting ngan alang(sepupuku),
yang outstation di India,macam2 kami borakkan,pasal motorcycle,internet,macam-macam ada...sampai aku tetido dan alang siap kejutkan aku lagi...hahahaha...ye la,alang kat hotel tu mesti boring,selalu tido ada isteri temankan,ni x alang hanya bertemankan laptop sahaja...

Dalam chatting-chatting tu,aku ada tanya pasal kerja kat dia,banyaklah juga alang berkongsi cerita,pastu alang siap suggest lagi tempat-tempat kerja yang best dan masyuk,hehehe(fitrah lelaki kalau nak keje,mesti nak yang masyukkan)...banyak tempat kerja yang alang suggestkan,salah satunya TNB,tergelak aku,aku pon ceritakan yang aku dah interview kat TNB dan sedang menunggu keputusan panggilan kerja,tak sabar rasanya nak kerja ka TNB,dan kenapa TNB tak panggil lagi,lambatnya,persoalan untuk alang bagi menjawab persoalan aku...dengan nada bergaya alang,sempoi je dia jawab "sabar,benda yang best atau yang kita suka akan datang slowly"..aku nak jadi engineer macam alang gak,sempoi,cool dan bergaya..(^_^)

Aku pon cuba untuk bersabar dan menikmati kesabaran ini sepanjang menunggu keputusan TNB...Baru aku mengerti bahawa seksanya menunggu sesuatu yang kita suka....Arghhhhh..
Sabar ye Alif,
Kawan-kawan,doakan aku dapat TNB ni...Ameen,

Check it out...

5 comments:

princess nabila said...

ameen...
gud luck bro....
insyaAllah..kalu ade rezeki tuh x kemane..

p/s:nnt bleh blanje bella....
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Liyana said...

ptut la idle bjam2 smlm..

Alif said...

thankss sis sis sekalian....
doakan k,
yana-hehehe,ngantuklah,kepenatan

alif haris said...

amiin . semoga dpt apa yg diimpikan :)

Alif said...

ameen,u to0...

Post a Comment