Subscribe:

Friday, September 30, 2011

Warkahku Untukmu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Jalan Alif
www.alifexora.blogspot
Malaysia
30 September 2011

Menemui cintaku TNB TRANSMISSION, yang kini sedang berada bersama keluarga di cawangan ,Generation,Transmission & Distribution semoga dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya.

Cintaku,

Apa khabar cintaku sekeluarga di sana? Maafkan saya kerana jika surat ini membuat saudari sedikit terasa tapi percayalah tujuan surat ini bukanlah untuk menyakitkan hati saudari tetapi ingin memberikan kesedaran sebab pepatah ada mengatakan "sudah terhantuk baru nak tergadah"......Sentap tak awak?HaHaHa,memang nak buat awak sentap.Sebelom itu terimalah bait-bait cinta dari saya sebagai pendamai hati sebelum saudari baca dengan lebih sentap lagi dan terimalah luahan hati saya ini.

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana

Walau… Raga kita terpisah jauh…
Namun hati kita selalu dekat…
Bila aku rindu pejamkan mataku…
Dan rasakan kamu…


ARGHHHHHHHHHHH,TNB jangan lah buat saya macam ni,daku sudah seperti wanita yang digantung tak bertali(padahal aku ni LELAKI,bukannya WANITA)Adoyaiiii...Bila lah kau akan menerima cintaku ini,HUHUHU,PLISSSSSS lah,saya dah pon dapat offer letter daripada awak,permintaan awak untuk saya buat medical checkup sebelum awak menerima saya pon telah saya teruti dan Doktor dari panel TNB sendiri telah mengesahkan kesihatan saya dalam keadaan terbaek,dan sekarang apa lagi yang perlu saya buat untuk buktikan cinta sejati pada awak?Tolonglah jawab awak.

Awak berjanji setelah dua minggu selepas laporan medical checkup dibuat saya akan dibenarkan untuk menemui kedua ORANG TUA awak,dan daripada pertemuan itu awak berjanji akan menerima cinta saya.Tapi,kenapa sampai sekarang awak menidakkan cinta saya.Awak tau tak,sebab awak,saya dah korbankan cinta saya di Western Digital,dan disebabkan awak juga saya dah jadi seperti orang gila talak terhadap Western Digital....
Awak tau tak?
Tak tau kan,jadi saya nak beritahu pada awak.Kawan-kawan yang sama-sama medical checkup dengan saya telah pun diterima oleh cinta mereka.Tapi kenapa saya tidak,awak?HUHU.Jika awak terbaca luahan hati saya ini cepat-cepatlah terima saya.Saya dah terseksa awak dan saya dah letih untuk pengharapan ini.

Warkah Dari Kekasihmu
Jalan Alif
................

13 comments:

Berudu said...

Salam,haik,dah ciap buat medical check up...masok PEP 39 ker???

Tantariblue said...

wah bro.. sabar2.. insya-Allah ade rezki di mane2 lagi.. teros dan teros mencuba...

Afikah Aziz said...

ehehe,siap ade warkah cinta lg ni,insyaAllah alif akan ade rezeki tu tu,sabar ye

alif haris said...

hehehe pasni mesti cepat je urusan penenerimaan cinta tu :D
gdluck bro^^

adib ahyar said...

Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya.Insyallah..

lieynanilaz said...

insyaallah ada rezeki tu sebab dia dah suruh buat medical check up...doa banyak2 ye..

Anonymous said...

all the best.. doa selalu..

Anonymous said...

buat sahabat ku alif..
dont worry be happy k..
ni ade kata2 semagat skit untuk ko dri aku ea.. (actualy aku copy senanye hehehe)

Sometimes we learn
After we fall
But it’s okay

If you stand up now
Your dreams will be heard
Gotta look inside your heart
If you believe you’ll make
It through after all
Though at times they may break
You don’t ever forget who you are

When I look into your eyes
I know the pain you’re feeling
But it doesn’t take away
The beauty of your smile

so senyum selalu ye my fren..

Nurnajwa KZ said...

Ahahaha, sweet je surat mntk kerja ;D

Alif said...

Thanks kengkawan...hope all is well,n penantian tak sia2...inshaAllah...

jerichoerul said...

Da kerja tnb ke skrg?

Alif said...

Dah

Anonymous said...

saye baru dpat offer daripada tnb hr saye dah berjaya ke tapisan akhir jurutera tnb dan diminta untuk buat medical checkup dan isi borang tapisan keselamatan kpkk11... kebarangkalian untuk masuk tnb tu tinggi ke sahabat aliff?

Post a Comment