Subscribe:

Sunday, November 6, 2011

Futsal Selamanya

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم




Hari ni aku TERajin pulak nak update blog.HeHeHe,nak buat macam mana kan,selagi ada mood & masa baik aku gunakan peluang ini dengan rakusnya sekali.Rasanya dekat 3bulan aku dan geng-geng Martial 8 tak berkumpul bersama.

Dengan berbekalkan semangat waja dan imunisasi badan yang tinggi kami bersepakat untuk bermain futsal selepas tamat gotong royong kurban di surau berdekatan kediaman kami.Setelah sampai ke destinasi petandingan di Kompleks Futsal Jalan Waja Telok Panglima Garang,kami membahagikan team,iaitu membuat dua team/kumpulan.Sempena raya qurban ini kami berbesar hati menggunakan nama kumpulan kami sempena simbolik raya ini iaitu Kumpulan Lembu dan Kambing.Sungguh macho dan maskulin kan nama tersebut.

Ahli Kumpulan Kambing



1.Amri(Gol Keeper yang Cemerlang)



2.Hasan(bertindak sebagai deffensive midfielder)



3.Faizal(bertindak sebagai deffensive midfielder)



4.Kamil(sebagai wing dan setup mission)



5.Alif (aku bertindak sebagai wing kiri)




6.Midun (striker,banyak bisa wo0 dia punya sentuhan)




Kumpulan Lembu



1.Amin



2.Jelan



3.Mamat



4.Amy



5.Muslim



6.Juan


Setiap yang awal mesti ada akhirnya kan,alhamdulillah team aku Kumpulan Kambing akhirnya menang dengan bergaya dengan mata 13-12.Tahniah juga kepada geng-geng kambing,kerna persepakatan kita akhirnya bisa menjunamkan ego Kumpulan Lembu.HakHakHak.Tapi bagi aku,menang kalah bukanlah ukuran,tapi nilai persahabatan dan semangat berjuang mnejadi juri yang sebenarnya.Sukron jazilan khoiron kathiro kepada kawan-kawan semua,I LUV U ALL....

P/S:Seorang sahabat adalah yang dapat mendengarkan lagu didalam hatimu dan akan menyanyikan kembali tatkala kau lupa akan bait-baitnya.


Ilal Liqa'

3 comments:

alif haris said...

woaaah .. main kt situ rupanya hehe :p

liyana said...

nilai pershabatan itu amat berharga...
susah nk mencari seorg sahabatkn...
no image available??
available kn bleh.

Alif said...

Alep:Haah,main kat situ,bile free nnt kite wat friendly jom.

Liyana:susah senang bukan persoalannya,yang penting ikhlas dalam bersahabat.Gambar tu tak boleh di availablekan sebab tuan punya kamera tak suka amek gamba sendiri..haha

Post a Comment