Subscribe:

Sunday, December 19, 2010

Ada Apa Dengan Hati

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم




Assalamualaikum,post kali ini aku nak kongsi mengenai "hati".Apa itu hati?
Hati mengikut istilah wikipedia adalah merupakan organ homeostasis yang memainkan peranan penting dalam proses metabolisma dalam manusia dan haiwan.

Apa kena mengena hati ngan post aku kali ini?huhu,ntahla,arini aku rasa tak sedap hati je.Nak bertolak balik ke Politeknik pon tak sedap hati ke?maybe mainan perasaan aku je kot.

Aku pon tak tau apa yang menyebabkan aku tak sedap hati:
+Mungkin aku tertekan kot?
+Mungkin aku tengah susah hati kot?
+Mungkin perasaan saja kot?
+Mungkin aku tengah risau kot?
+Mungkin aku jiwa kacau kot?
+Mungkin aku takut kot?

Jawapan yang diatas adalah mengarut sekali.Dalam Islam ada mengatakan bahawa lintasan
pertama hati kita datang dan bersumberkan dari Allah,dan lintasan kedua dan berikutnya datang dai syaitan.Ermmmm,Alkisahnya,sepanjang drive perjalanan tadi nak pulang ke jungle aku rasa tak sedap hati.Masa tu tengah hujan lebat,memang lebat dan ada accident teruk lagi kat jalan raya,aku memang tak sanggup nak tengok accident tu.Sampai Highway Kesas,aku tekad untuk patah balik kerumah,memang kerja giler kan...Aku pon cari la flyover untuk patah balik menuju ke rumah ku.

Sampai rumah je,aku rasa lega sikit hati ini...Alhamdulillah,esok pagi pukul 5pagi baru aku bertolak balik ke jungle...

Itu saja coretan malam ini...
Assalam...

3 comments:

Liyana said...

drive safely...
take care.. =)

adib ahyar said...

slmt plg along..hope u well..

ARieF said...

haha..
tulah..
sape sruh blajar kt hutan..
len kali blakar kt bndar..
hehe

Post a Comment