Subscribe:

Friday, June 24, 2011

Jumaat Lagi...

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Salam kehadapan diariku.Semalam hari Khamis bersamaan 23Jun2011 jam 9malam pergi menjemput puteri-puteri bakal cikgu di seksyen8 Shah Alam tapi sebelum tu jemput dulu Juan & Kak Zizah kat teratak mereka untuk membesarkan perut di Medan Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan bersama Juan,Farah,Mien,Ain dan Kak Zizah.1st time makan kat sini,terkejut gak bila masuk-masuk,ingatkan nak order makan je,rupanya kena pilih bahan-bahan sendiri untuk makan,semua yang segar-segar tau macam ikan,udang,sotong,kerang,ketam...

Nampak sangat kantoi aku tak pernah pegi pasar basah(bukan tak pernah pergi tapi kalau pergi aku cuma tolong mak aku pegang plastik je,sebab mak aku yang pilih).Naseb baik ade Juan sebab dia yang pilih apa yang nak dimakan dan apa yang perlu dimasak untuk makanan seafood tersebut...hehehe...

Gambar yang sebenar tak ade.Almaklumlah,handset aku kan walkie talkie,mana ade camera,maybe ade gambar kat handset Farah & Kak Zizah.










Bagi aku,makan kat sini boleh tahan,sebab pemandangan kat tepi laut dan bila ada kapal lalu,bergegar la jugak tempat makan ni...(sampai ade orang mengucap-ngucap)...Kalau kawan-kawan nak belanja keluarga kat tempat ni pon okay,amat berpuas hati dengan suasananya yang tenang dan harga yang boleh tahan jugaklah...

Jam menunjukkan pukul 12malam,tak boleh lewat-lewat sebab puteri-puteri bakal cikgu ada kelas Jumaat pagi.Kami pon bertolak balik.Tamat sudah ceritera Khamis malam Jumaat bagi minggu ini.

10 comments:

azs said...

wow.. bestnya.. dh lama tk g mkn kat luar, especially, kat tpt mcm tu.. thanks Alif, coz share tpt yg menarik mcm ni.. hihi.. :)

alif haris said...

waaahh mkn kt tg harapan nmpaknye .. melayan seafood la tu .. hehehe

aiceceh fon walkie talkie je ? padahal dlm poket simpan i phone 4 hehe :D

Alif said...

azs:ok tempat tu,kat port klang...makan malam2 pon sronok sbb view die yg cantek...

alep:makan kat tanjung harapan,mst ade harapan la...hahaha,iphone4?x mampu la bro...

azs said...

hihi.. klu mkn seafood, mlm2 mmg best, sbb biasanya view tpt tu menarik n suasana dia len.. wokeh, ada chance la nk merasa Alif belanja ni..blh tk? hihi..;)

alif haris said...

hahaha .. mkn pn penuh harapan ..:D

aicecehh .. duit simpan utk masa dpn kan .. rumah,kete,kawin,bla,bla,bla hehe

Alif said...

azs:yup,lagi2 dating ngan awek,mmg r romantik...wahahaha,

alep:harapan la sangat...ye la,simpan untuk masa tua...hahaha

liyana said...

wah..best2

azs said...

hehe.. dh tau dh.. :)

cikmemy said...

meh2 bawak i pegi sana.kahkahkah

noona said...

pergh sedap kot hmmmmmm
seafood sedap ooooo
lagi2 ketam to .
lazat2

Post a Comment